Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیلی‌ها می‌گویند یک سال تحصیلی مجازی برای دانش‌آموزان و معلمان قابل تحمل بود اما آنها نمی‌توانند سال دوم را هم اینگونه تاب بیاورند. مادران شاغل چه باید بکنند؟ افت تحصیلی که دانش‌آموزان بویژه در پایه‌های ابتدایی متحمل شده‌اند، قابل جبران است؟ معلمان و خانواده‌ها درباره شکل آموزش در سال تحصیلی جدید چه‌ نظری دارند؟
 «برخی از خانواده‌ها علاقه‌مندند بچه‌هایشان همچنان غیرحضوری درس بخوانند اما بخش بیشتری از خانواده‌ها برایشان ضرورت دارد که بچه‌هایشان در مدرسه حضور یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» این را محمدرضا نیک‌نژاد، دبیر آموزش و پرورش در مقطع دبیرستان می‌گوید:
«بخش زیادی از جاماندگان از تحصیل‌ که در مناطق محروم زندگی می‌کنند اگر هم والدین‌شان تمایل نداشته باشند، درس بخوانند باید به تحصیل برگردند و این با آموزش حضوری ممکن است. ما در این باره آمار و ارقام نداریم ولی عده محدودتری هستند که دلشان می‌خواهد بچه‌های‌شان در خانه و غیرحضوری آموزش ببینند؛ به دلایلی مثل رفت و آمد و محتوای آموزش در ایران ناراضی‌اند. آنها به دوره مجازی اعتقاد دارند و می‌گویند در کنارش برای بچه‌هایمان معلم می‌گیریم اما این استدلال ایرادهای زیادی دارد چون آموزش فقط خواندن و نوشتن، حساب و فیزیک و ریاضی نیست و دانش‌آموز در مدرسه زندگی اجتماعی را یاد می‌گیرد و آموزش می‌بیند چطور با جامعه اطرافش تعامل کند. دانش‌آموزان در جامعه کوچک تر مدرسه چگونه زندگی کردن با عرف و مناسبات جامعه را می‌آموزند و درس خواندن در خانه موجب ناقص ماندن بخش پرورش می‌شود.»
این کارشناس مسائل آموزشی تأکید می‌کند: «برآیند دیدگاه خانواده‌ها بازگشت به مدارس است. من هم به‌عنوان یک معلم باسابقه با آموزش غیرحضوری کارم چند برابر شده و مجبورم قبل کلاس‌ها محتوای آموزشی‌ام را بنویسم، از آن عکس تهیه کنم یا تبدیل به پی دی اف کنم و بفرستم. من به‌عنوان یک معلم باسابقه نیاز نداشتم این کارها را انجام دهم و در کلاس درس با کیفیت کافی کار می‌کردم و بازدهی خوبی هم داشتم اما الان وسط دردسری هستم که بعد از 26 سال تدریس باید محتوای آموزشی را تهیه کنم. در حالت کلی فضای آموزش حضوری چه برای من و چه دانش‌آموز و چه خانواده بهتر است. هرچند این بازگشایی شرایطی دارد.»
15میلیون دانش‌آموز قرار است دوباره به کلاس درس برگردند اما هنوز واکسیناسیون به 10 درصد کل جمعیت کشور نرسیده: «من یک دوز واکسن زدم و الان چهار روز از دوز دوم واکسنم گذشته و هنوز نزده‌ام. اما هنوز خیلی از همکاران من همان دوز اول را هم نزده‌اند. پارسال هم که دوره‌ای مدرسه‌ها باز شد اما تا روند واکسیناسیون تکمیل نشود خانواده به حرف مسئولان گوش نمی‌دهد و بچه‌اش را به مدرسه نمی‌فرستد. این موضوع برای مسئولان هم باید اولویت اصلی باشد و زمینه‌ها و زیرساخت‌ها فراهم شود و مدارس از نظر بهداشتی پایش شوند. نه اینکه فقط شعاری و چند مدرسه پایش شوند و بعد مدارس غیر دولتی حتی شوینده دست هم نداشته باشند. بازگشایی مدارس متغیری است از چشم‌انداز کلی جامعه.» 


 

زهرا خماریان، معلم پایه اول ابتدایی سابقه سال‌ها تدریس دارد: «مسلماً آموزش حضوری مناسب تر و البته راحت‌تر و کارآمدتر است. برخی از معلم‌ها خوشحال‌اند که آموزش غیرحضوری است. این را در گروه‌های مختلف یا زمانی که واکسن می‌زدیم از زبان‌شان شنیدم. دلیل‌شان هم نگرانی از سلامت خودشان و بچه‌ها است اما از نظر آموزشی همه نگران آینده هستند اینکه چه اتفاقی برای این نسلی که تربیت می‌کنیم می‌افتد؟ قطعاً این بچه‌ها دچار افت تحصیلی می‌شوند، مادران پایه اول واقعاً علاقه‌ای ندارند کلاس‌ها غیرحضوری باشد و خیلی نگرانند. مادرهای کلاس اول همیشه و در تمام دوره‌ها دلهره‌شان بیشتر از پایه‌های دیگر است اما الان این دلهره بیشتر هم شده.»
آنیسا پارسال کلاس اول را مجازی گذراند. مادرش همچنان معتقد است تا بچه‌اش در شرایط ایمن نباشد نباید به مدرسه برود: «فشار زیادی را برای آموزش بچه‌ام تحمل کردم گاهی 10 ساعت در روز برای آموزش زمان می‌گذاشتم. مجموعه این کار تنش‌هایی هم ایجاد می‌کرد که اگر مدیریت نمی‌شد این تنش به مجموع خانواده وارد می‌شد؛ چون در آموزش مجازی پدر و مادر و بچه‌ها دائم باهم در خانه هستند و در حال سر و کله زدن با درس‌ها. هرچند همه اینها مدیریت شد اما از درس مهم تر برای ما این بود که بچه هیچ ارتباطی با همسالانش نداشت و اینکه نمی‌توانست با همسالانش بازی کند و در خانه هم انرژِی‌اش تخلیه نمی‌شد. بچه ما این مدت در کوچه با دوستانش بازی کرد. اگر امسال هم دخترم مدرسه نرود من خانه دارم و می‌توانم تمام وقت برای فرزندم بگذارم و در کوچه هم بازی می‌کند اما بچه‌های دیگر چه؟ سال اول برای همه قابل تحمل تر بود اما دو سال تمام بچه خانه بماند واقعاً سخت است. بچه‌های فامیل را می‌بینم که خیلی افت شدید درسی داشته‌اند، حتی همکلاسی‌های دخترم هم خیلی‌هایشان درجا زدند. خیلی از مادرها شاغل بودند و بچه‌های‌شان پیش مادربزرگ بودند. اما با همه این فشارها بیشتر والدین برای سلامت بچه‌ها ترجیح می‌دهند آنها در خانه بمانند و زنده و سلامت باشند.»
مادر دیگری که فرزندش امسال به کلاس اول می‌رود می‌گوید: «در سایت مدرسه دخترم که یک مدرسه غیرانتفاعی است یک فرم نظرسنجی گذاشته‌اند و پرسیده‌اند که ترجیح‌تان با آموزش حضوری است یا غیر حضوری؟ آیا مادر شاغل است یا نه؟ چون بیشتر مادران شاغل راغبند بچه‌ها به مدرسه بروند. ما خودمان نگران هستیم اما مدیران مدرسه قول داده‌اند کلاس‌ها را با نصف جمعیت برگزار کنند و سه روز در هفته بچه‌ها به مدرسه بروند. آن هم برای اینکه بچه‌ها با محیط مدرسه آشنا شوند. قرار شده پنجره‌ها باز باشد و فاصله اجتماعی هم رعایت شود. ما هم ترجیح می‌دهیم بچه در این ساعات محدود مدرسه را تجربه کند. معلمش را ببیند و دوست پیدا کند. نگارش و مداد دست گرفتن را در مدرسه تمرین کنند اما علوم و ریاضی را آنلاین کار کنند.»
پروانه بیگی مدیر یک مدرسه می‌گوید: «والدین در کل علاقه‌مندند فرزندان‌شان در مدرسه و به صورت حضوری تحصیل کنند بویژه اینکه خیلی‌های‌شان می‌گویند بچه‌های پایه اول و دوم هیچ تصویری از میز و نیمکت، زنگ تفریح و تعامل با دوستان و مدرسه ندارند. اما از آن طرف اعتماد کامل به حفظ سلامت بچه‌ها در چنین شرایطی را هم ندارند حتی مدارسی که تعداد دانش‌آموز کمی دارند. واقعاً هم سلامت بچه‌ها خیلی مهم است و حتی خانواده‌ها نگرانند بچه‌ها ناقل شوند و بیماری را به خانه ببرند.
علاقه‌مندی واقعی والدین به آموزش حضوری است. درصد کمی هم هستند که بعد از تجربه آموزش غیر حضوری می‌گویند این سبک آموزش در کل خوب است و کاش آموزش‌ و پرورش در کنار آموزش‌های حضوری ساعت‌هایی را هم برای درس‌هایی که کمتر مهمند به آموزش غیرحضوری اختصاص دهد و مدرسه مجازی هم داشته باشیم. خیلی خانواده‌ها این را با ما مطرح کرده‌اند.»
 او ادامه می‌دهد: «همکاران من هم بیشترعلاقه‌مند به آموزش حضوری هستند بویژه معلم‌های زن که دائم مطرح می‌کنند قبلاً از هفت صبح تا دو بعد ازظهر ساعت کارشان تمام می‌شد و فایل کار و تدریس بسته می‌شد اما الان تا نیمه شب هم مشغول کار و تهیه فایل و تولید محتوا و ویدیو هستند و این برای همکارانی که بچه‌های کوچک دارند، دشوارتراست. از آن طرف می‌گویند آموزش حضوری مؤثرتر است و ارتباط چشمی با دانش‌آموز خودش خیلی آموزش را ساده‌تر می‌کند و مطالب راحت‌تر انتقال پیدا می‌کنند. در آموزش‌های عملی این کار سخت‌تر هم می‌شود. مثلاً همکار من دبیر هنرستان است و خیاطی آموزش می‌دهد می‌گوید حضوری هم آموزش الگو دشوار بود چه برسد مجازی. در درس‌های عملی هنرستان‌ها حضور در کارگاه‌ها برای افراد مناسب تر است و آموزش را به شیوه درست تری پیش می‌برد.»
با تندتر شدن روند واکسیناسیون عمومی در کشور خیلی‌ها از جمله دانش‌آموزان و معلمان امیدواری‌شان به بازگشت به زندگی عادی بیشتر شده. خیلی‌ها می‌پرسند آیا دوباره تخته سیاه، نیمکت و زنگ تفریح معنا خواهد یافت و دوباره بازی بچه‌ها در حیاط مدرسه ممکن می‌شود؟


23302

کد خبر 1553907

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش مدرسه آموزش مجازی دانش آموزان آموزش حضوری خانواده ها دانش آموز خیلی ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۲۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای تحویل ۱۲ هزار کلاس درس تا پایان امسال

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا خان‌محمدی در خصوص مأموریت‌ها و مسائل حوزه نوسازی مدارس گفت: جایگاه معلم، محلی است که در آن تدریس می‌کند. هر چقدر آن مدرسه مرتب‌تر و معماری خاص داشته باشد، جایگاه تعلیم و تربیت تقویت خواهد شد. بر این اعتقاد هستیم که جایی که در تابستان بانک‌ها از مدارس خنک‌تر، در زمستان از مدارس گرم‌تر و از لحاظ نظامات معماری، بانک‌ها بهترین ساختمان را داشته باشند و مدارس ضعیف‌ترین ساختمان را داشته باشند، آن تمدن؛ آن جریان، آن روستا، آن انقلاب و … رشد نمی‌کند. یکی از مهمترین مواردی که باید به گفتمان تبدیل شود، همین موضوع است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، افزود: هر چه بیشتر امکانات به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کند باعث می‌شود بقیه مسیرها بیشتر رشد کنند. اگر می‌خواهیم سوخت را کنترل و مملکت‌مان را با محیط‌زیست سازگار کنیم راه آن آموزش و پرورش است. راه همه موفقیت‌ها از کوچه پس‌کوچه‌های مدرسه می‌گذرد. مدرسه اما اگر از لحاظ کالبدی نامناسب باشد، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. این مطالبه از جنس اینکه بتوانیم فضاهای آموزشی را طبق آن چیزی که سند تحول تعیین کرده است، باید عمومیت پیدا کند، باید به یک جریان تبدیل شود.

خان‌محمدی با بیان اینکه حداقل ۱۵۰ مدرسه داریم که معماری‌های آن‌ها بی‌نظیر است، گفت: این‌ها اگر روایت شود سطح انتظارات مدیران هم بالا خواهد رفت. نباید تصور شود که مدرسه فقط یک چهاردیواری با چند کلاس یک‌شکل است.

وی با بیان اینکه ما مدارس را از دور دوم سفرهای آقای احمدی‌نژاد تا الان تکمیل می‌کنیم، گفت: مدارس آفتاب ۱۲ سال بلاتکلیف افتاده بود و اکنون در حال تکمیل شدن است. خیرین مهمترین ارکان در مدرسه‌سازی هستند. وقتی خیرین می‌آیند می‌گویند ما از مال خود و ارث خود برای مدرسه‌سازی می‌گذریم این یعنی اینکه‌ای مسئولان، رسانه‌ها و دولتی‌ها، مجلسی‌ها، مهمترین مساله در کشور مدرسه و مدرسه‌سازی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه همگان از خنده و شادی دانش‌آموزان خوشحال می‌شوند، گفت: همچنین شأنیت و جایگاه مدرسه از نظر کالبد اهمیت دارد.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس درباره تعداد مدارسی که قرار است امسال تحویل آموزش و پرورش شود، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که در دولت سیزدهم وجود دارد، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است. رئیس‌جمهور هم در ابتدای امسال در دیدار کارگزاران این را تاکید کردند. پیش‌بینی ما این است از پروژه‌های فعال، ۲ هزار پروژه را با حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار کلاس درس را با حضور رئیس‌جمهور تحویل دانش‌آموزان عزیز بدهیم که شامل پروژه‌های آموزشی، پرورشی، ورزشی، تربیتی خواهد بود. این هدیه دولت به دانش‌آموزان خواهد بود.

کد خبر 6101141 علی قدمی

دیگر خبرها

  • تحویل حدود ۱۲ هزار کلاس درس به دانش‌آموزان در مهر ۱۴۰۳
  • تلاش برای تحویل ۱۲ هزار کلاس درس تا پایان امسال
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • ثبت‌نام حضوری و الکترونیک کلاس اولی‌ها از امروز
  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • پلیس، آموزش و پرورش و شهرداری پرچمداران ارتقا فرهنگ ترافیک هستند
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود